Hoe verzorg ik mijn lace etc...


LACEHAIR


AANBRENGEN VAN DE LACE WIG
1. Maak uw huid goed schoon met 99% of 96% alcohol. Het is belangrijk dat de huid vetvrij is, en dat uw handen ook vetvrij zijn. De lace wig blijft beter zitten als uw huid goed schoon en vetvrij is.
2. Breng een laag scalp protector op de haarlijn aan, en laat dit goed drogen. De scalp protector is van belang om uw huid te beschermen.
3. Breng als 1e een laag lijm aan voor de haarlijn, en laat dit drogen, zodra u het aanraakt en geen witte slierten ziet dan mag u door naar 4.  Lijm op waterbasis is vaak wit. U kunt doorgaan naar 4 zodra het lijm helder/transparant is geworden. Als u gebruik maakt van tape dan kunt u meteen door naar 4.
4. Kam alle babyhaartjes van uw lace wig naar achteren, bepaal goed waar het midden zit, zo dat de pruik bij de oren goed zit. Bevestig de lace wig in het midden, druk het goed aan met een kam totdat de lace wig goed zit. Voor de achterkant kunt u hetzelfde doen. Hiervoor kunt het beste hulp vragen aan een 2e persoon. Breng nadat u de voorkant heeft bevestigt een lijmlaag aan op de achterkant. Laat dit drogen en trek de lace eroverheen. Mocht u de lace wig niet lang genoeg kunnen dragen, dan is het aan te raden om meerdere lagen lijm te gebruiken. Laat ieder laag goed drogen en breng vervolgens weer een nieuwe laag aan.  2 a 3 lagen is wel voldoende voor een lange draagtijd. Mocht er een klein randje los laten, gebruik dan een tandenstoker (met lijm) om dit te herstellen.  Mocht u de haarlijn willen schoonmaken, dan kan dat met alcohol of met een olie-vrije remover zoals Lace release.


VERWIJDEREN VAN DE LACE WIG
 
1.  Spuit een flinke dosis ‘Lace Release’ op een wattenschijf en wrijf deze op uw haarlijn.  Na 1 minuut laat uw Lace Wig los.  Mocht het haar nog steeds vastzitten, dan kunt u nog een beetje Lace Release erop spuiten totdat uw Lace Wig loslaat.
2.  Als u de Lace Wig verwijdert dan kunnen er lijmsporen op uw hoofdhuid achterblijven. Dit kunt u makkelijk verwijderen door Lace Release in te wrijven. (U zult merken dat het lijm vanzelf oplost) Blijf lace release op de wattenschijf spuiten zo dat het goed vochtig blijft. Afhankelijk van de dikte van de lijm zal het verwijderen 10 a 20 minuten duren.  

Verwijderen met ‘C-22 Solvent’
1. Spuit een dosis ‘C-22’ op een wattenschijf en wrijf deze op uw haarlijn. (Laat het 1 minuut intrekken)
 Na 5 minuten laat uw Lace Wig los. Mocht het haar nog steeds vastzitten, dan kunt u nog een beetje C-22 erop spuiten totdat uw Lace Wig loslaat.
2. Als u de Lace Wig verwijdert dan kunnen er lijmsporen op uw hoofdhuid achterblijven. Dit kunt u makkelijk verwijderen door C-22 in te wrijven.
Bent u nog niet tevreden dan kunt u de restanten verwijderen met Shampoo. Wrijf shampoo op uw haarlijn. U zult merken dat de restanten veranderen in lijmballen die rubberig aanvoelen.
Deze lijm balletjes kunt u met een fijne kam uitkammen.

Het stijlen van het haar
U kunt het haar kammen met een grote kam, of een borstel met zachte noppen. Let op dat u de lace niet beschadigd.U kunt het haar gewoon krullen met een krultang, of stijlen met een stijl tang of in elk wenselijk model stijlen met een föhn.

Voor onderhoud van het haar
Het is erg belangrijk om het haar goed te verzorgen, het haar krijgt geen natuurlijke oliën die normaal vanuit ons hoofdhuid het haar zou voeden. Daarom is het belangrijk dat het haar goed gevoed wordt. Dat kan door middel van bijvoorbeeld een goede conditioner en shampoo, die zorgen ervoor dat het haar lekker zacht blijft. En de conditioner voedt het haar na het wassen. Als u krullen heeft kunt een een beetje leave in conditioner aan mengen met water in een verstuiver. Als u iedere dag een beetje in u haar spuit en het daarna borstelt of met uw vingers er door heen gaat komen de krullen of golven weer mooi eruit.


Instructies voor het wassen van de lacewig
Voor het wassen van de lacewig is het noodzakelijk om het haar volledig uit te kammen. Als dat niet gedaan wordt, kan het haar gaan klitten tijdens het wassen.
1.    Kam het haar volledig uit met een grote kam
2.    Houd the lace wig aan de bovenkant vast zodat al het haar 1 richting op valt. 
3.    Maak de lace wig nat met water in de zelfde positie
4.    Gebruik de shampoo om het haar te wassen en wrijf 1 richting op het liefst werkt u van boven naar beneden het  haar af.
5.    Spoel het haar goed  uit, en was het nog 1 keer met de shampoo.
6.    Knijp het water voorzichtig  uit, het liefst van boven naar beneden tot dat het water eruit is.
7.    Gebruik de conditioner, en smeer het in het haar.
8.    Kam de lace wig terwijl er conditioner in zit om klitten te voorkomen.
9.    Laat de conditioner minstens 15 minuten inzitten,hoe langer hoe beter.
10.    Spoel het haar goed uit, en knijp het water uit het haar en dep het droog met een baddoek.
11.    Kam het haar uit en laat het natuurlijk drogen.
           
 Tips
Zorg ervoor dat de lacewig vetvrij blijft, zo blijft de applicatie van de lace wig ook langer zitten.
Als er teveel vet in u eigen haar zit kan de lacewig eerder los laten.
 Gebruik daarom weinig of het liefst geen vettige producten voor het haar.      
 Was het haar regelmatig, als het haar vies wordt kan het gaan klitten.
Gebruik alleen producten die licht van gewicht zijn voor uw haar.
Vermijd zoveel mogelijk om te krabben met de lace wig op, door het krabben raken de knopen eerder los en kan het haaruitval veroorzaken. Was daarom uw eigen haar regelmatig zo dat het niet gaat jeuken.
Als je een lace wig hebt met wat langer haar, probeer het ieder avond goed uit te kammen. Van onder naar boven kammen met een grote kam en maak 1 of 2 vlechten voor het slapen gaan in het haar. De volgende ochtend heb je dan geen klitten en hoeft er ook niet aan het haar getrokken te worden om de klitten eruit te krijgen. Dit is noodzakelijk om de levensduur van de lace wig zo lang mogelijk te houden.

www.hairlace.nl


© 2008 - 2018 Hairlace | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel